Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur 23 yıl önce Sivas'ta Madımak Otelinde yaşanan katliamın yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı." Bizler Sivas’ı insanlığa her zaman hatırlatmaya devam edeceğiz" diyen Durur şunları dile getirdi: 2 Temmuz'da hayatlarını kaybedenler için bir anma töreni düzenleyeceklerini açıklayan ve " 2 Temmuz 1993 tarihe yalnızca kara bir leke olarak kaydedilmemiştir. 2 Temmuz aynı zamanda kin ve nefret tohumları ile beslenen grupların İletişim Çağı dediğimiz günümüzde bile her türlü vandallığı kimseyi umursamadan yapabileceklerini gösterdikleri bir gövde gösterisidir.


2 Temmuz 1993 de planlaması günler katliamı ise saatler süren toplu bir suç işleme eylemi yapılmıştır. Bu sırada gazeteciler oradadır, kameralar çekimdedir, hatta güvenlik güçleri bile gelmiş katliamı izlemektedir.Bu kadar korkunç bir eylemin tüm dünyanın gözleri önünde, güvenlik güçlerinin gözetiminde yapılmış olması ise Sivas’ı eşi benzerine insanlık tarihinde az rastlanacak bir yerde tutmaktadır. Olayın faillerinden çok azı bulunabilmiş, bulunanlar ise hak ettikleri cezayı almamışlardır.Bizler Sivas’ı insanlığa her zaman hatırlatmaya devam edeceğiz. Tekrar Sivaslar, Çorum, Maraş, Gaziler ve tüm terör eylemleri yaşanmasın diye yaşananları tekrar tekrar hatırlatmaya ve anmaya devam edeceğiz. Sivas insanlık için bir sınavdır ve Sivas’ın failleri bulunmalı Madımak başka isimler ile değil “Utanç Müzesi” olarak kalmalıdır.


Sivas’ın failleri bulunamazsa yada failler zaman aşımı gerekçeleri ile korunursa bizler gelecek nesillere hukukun işlediğini nasıl anlatırız.  Zalimin yaptıklarının  yanına kar kalmadığını ve güzel günlere olan inancımızı nasıl anlatırız. 500 yıl önde Hızır Paşa’nın Pir Sultanı Abdal’ı asması, 23 yıl önce karanlık güçlerin ve kendilerinden başkasına tahammülü olmayanların 33 aydınımızı yakmasının bu topraklarda yaşandığını anlatırken, bu olayların yarın olmayacağının garantisini nasıl verebiliriz.
Ayrıca geçtiğimiz günlerde İstanbul da yaşanan terör eylemi başta olmak üzere tüm terör eylemlerini lanetliyoruz. Bu saldırılarda kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyor yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sizleri daha aydınlık yarınlar için geçmişteki karanlık günleri unutmamak adına, kardeşçe ve birlikte yaşamayı başaran bir gelecek kuşak oluşturmak adına, tüm gericiliğe inat eğitimli, ilerici ve aydınlık yüzlü nesiller adına, yılmadan yok olmadan var olmak ve terörü lanetlemek adına 2 Temmuz Cumartesi günü anma etkinliğimize davet ediyoruz.


Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneğinin öncülüğünde gerçekleştirilecek anma programımız, Hacı Bektaş Veli Vakfı,  Alevi Birlikleri Platformu, Demokratik Kitle Örgütleri, Siyasi Partiler, Sendikalar ve Odunpazarı Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilecektir. 2 Temmuz Cumartesi  günü saat 12 de Vilayet meydanında çelenk sunumu saat 17:00 de Adalar Migros önünde yapılacak olan yürüyüş ve ardından saat 21’de Hacı Bektaş-ı Veli (cemevi) toprak sahada yapılacak olan Anma töreni ve Tolga SAĞ’ın sesinden türkü ve deyişlerimizi dinlemeye tüm canlarımızı bekliyoruz."

 
Editör: TE Bilişim