ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Sivas katliamının 27’nci yılında 2 Temmuz günü Vilayet Meydanı’nda anma düzenleneceğini, tüm Eskişehirlileri sosyal mesafeyi koruyarak, bu etkinlikte buluşmaya davet etti.

ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Madımak Oteli’nde gerçekleştirilen katliamın unutulmadığını söyledi. Düzenlenen hain saldırıda çok değerli sanatçıların ve aydınların yitirildiğini hatırlatan Akmen, “2 Temmuz’un yirmi yedinci yıldönümünde, karanlık güç odaklarının saldırısı sonrasında yitirdiğimiz canlarımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz” dedi. Akmen, “Yıldönümü nedeniyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, terör saldırısıyla aramızdan kopartılan aydınlarımız, sanatçılarımız ülkemizin aydınlanma mücadelesinin kahramanlarıdır” diye konuştu.

Sevgi Akmen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı Sivas’ta yaşanan kalkışma hiç kuşku yok ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye yönelik bir girişimdir. Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Aradan geçen 27 yılın sonunda katliamın hala tam olarak aydınlatılmamış olması, yargısal sorunların ötesinde ülkeyi yönetenlerin katliama yanlı bakış açısının da bir sonucudur. Üzülerek belirtmeliyiz ki, katliamın sorumlularının yıllar içinde siyasette ve bürokraside önemli görevlere getirilmeleri kamu vicdanını derinden yaralamaya devam etmektedir. Unutulmamalıdır ki, ülkemizi çağdaş değerlere bağlı, Atatürk ilke ve devrimlerinden güç alan aydınlık ufkundan geri döndürmeye çalışan Cumhuriyet düşmanı yobazlar asla başarıya ulaşamayacaktır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde temelleri atılan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, Sivas katliamının yirmi yedinci yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen iç ve dış destekli karanlık güç odaklarının karşısında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sivas katliamının 27’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında duyarlı Eskişehirlileri 2 Temmuz Perşembe günü saat 12:30’da Vilayet Meydanında buluşmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim