ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; "2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Madımak Otelinde düzenlenen hain saldırıda yitirdiğimiz değerli sanatçılarımızı ve aydınlarımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Karanlık güçler tarafından katledilen aydınlarımız, sanatçılarımız sazlarıyla, sözleriyle, yapıtlarıyla ülkemizin aydınlık geleceği için çaba harcayan kişilerdi. Her biri özgürlük elçisi olan değerli canlarımız ne yazık ki bağnaz güçler tarafından yok edildiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı Sivas’ta yaşanan kalkışma hiç kuşku yok ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye yönelik bir girişimdir. Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

Katliamın yirmi sekizinci yıldönümünde böylesine organize bir olayın üzerindeki sis perdesinin hala kaldırılamamış olmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Diğer yandan katliamın sorumlularının yıllar içinde siyasette ve bürokraside önemli görevlere getirilmeleri kamuoyu vicdanını derinden yaralamaya devam ediyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kararlılıkla ifade ediyoruz ki, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen Cumhuriyet düşmanı yobazlar asla başarıya ulaşamayacaktır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde temelleri atılan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.

Sivas katliamının 28. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında duyarlı Eskişehirlileri 2 Temmuz Cuma günü saat 12:30’da Vilayet Meydanında buluşmaya davet ediyoruz.

Sivas Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız."

Editör: TE Bilişim