Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Otelde yakılarak öldürülen 35 sanatçı ve yazarın ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yaşananların tarihe insanlık suçu olarak geçtiğini ifade eden Sungar, “35 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Orada yakılan yalnızca masum insanlar değildi. Orada katledilmek istenen adaletti, çağdaşlıktı, bağımsızlıktı ve özgürlüktü. Orada katledilmek istenen insanlıktı. 12 Eylül faşizminin öncesi Kahramanmaraş’ta ve Çorum’da faşist güruhlar eliyle oynanan ve din, mezhep, etnik kimlik farklılıklarını bir kenara bırakarak emperyalizme karşı omuz omuza savaşarak çağdaşlaşmanın kapısını aralayan bu halkı yeniden bölme oyunu Sivas’ta denendi” dedi.

Aradan 23 yıl geçmesine katliamın üzerindeki sis perdesinin kaldırılmadığını belirten Sungar, sorumluların da baştan savma bir şekilde yargılanarak yöneticilerin ve siyasi iradenin rolünün sorgulanmadığını anlattı.

 
Editör: TE Bilişim