Başta Türk İş’e bağlı sendikalar, Birleşik Kamu İş, Eğitim İş, CHP ve İP, ADD, ÇYDD olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri İl Sağlık Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yaparak bayrağın gönderden indirilmesine tepki gösterilerek iktidarı suçladılar.

Sivil Toplum örgütleri adına açıklama yapan ADD Şube Başkanı Azmi Kerman, Lice’de yapılan saldırının devlete ve millete yapıldığını öne sürerek “Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir” dedi.

Bu saldırılarının tek nedeninin Başbakan ve Hükümet olduğunu öne süren Kerman, 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikalarının bugün bayrağın indirildiği bir noktaya taşıdığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyrettiğini belirten ADD Başkanı Azmi Kerman şunları söyledi:

 “Çadırdan bozma mahkemelerde PKK’lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç bayrağının indirilmesini seyrettirilmeye zorlanan askerler için ‘eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı cezası o anda verilebilirdi’ diyerek, asıl suçlunun iktidar olduğunu, bu eylemlerin kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf etmiştir. Siyasi iktidar her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Hemen, acilen, beklemeksizin istifa etmelidir. Bizler ‘Tam Bağımsız Bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak’ üzere mücadeleye devam edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim