Sivrihisar Eğitim Vakfı yöneticileri, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ı kutlama ziyaretinde bulundu.

Mahmudiye’nin yenilikçi, Hükümdar Gazi Mahmut Sultan’ın himayesinden, Anadolu da verimli topraklar ve çalışkan aydın insanlarıyla tanınan örnek yerleşim yerlerinden olduğunu ifade eden Sivrihisar Eğitim Vakfı başkanı Naci Şakar, “Tarih süresince Türklerin çok önemsediği en yakın yardımcısı olan At yetiştiriciliğinde ve Osmanlı Ordusu’nun önemli ihtiyacını karşılayan, günümüzde ise Atlı Sporların Eğitim merkezi olan yegane beldemizdir” dedi.

1818-1881 yılları arasında yaşamış, dönemin önemli evliyalarından, Devlet Adamı, Hat Üstadı, Şeyh Seyyid Osman Afif Sivrihisari’nin kabrinin bulunduğu dolayısıyla, komşu ilçe Sivrihisar’la manevi bağlara ve değerlere sahip Mahmudiye’nin kendilerinin de çok önemsediği bir belde olduğunu ifade eden Şakar, şunları söyledi:

“Yerel yönetim ve Doğanca Mahallesi sakinlerinin Şeyh Hazretlerine gösterdikleri özel ilgiden dolayı şükran duymaktayız. 31 Mart 2019 Yerel Yönetim Seçimlerinde Belediye Başkanlığına devam kararı sonucunda, Başkanımız Sayın İshak Gündoğan’ı kutlar. Başarılarının devam dilekleriz. “

Editör: TE Bilişim