Talat Paşa Komitesi Eskişehir Temsilciliği, Papa Fransiskus’un Ermeni Soykırımı iddiasına Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki Ermeni Kilisesi önünden yanıt verdi.
Talat Paşa Komitesi adına basın açıklaması yapan Ragıp Ferda Aydınalp, Anadolu’da yaşayan insanların kardeşlik içerisinde yüzyıllarca yaşadığını vurguladı. Asya kıtasının en büyük ikinci kilisesi olma özelliği taşıyan kilise önünde basın açıklaması yaparak, Ermeni Soykırımı’nın yalandan ibaret olduğunu söyleyen Aydınalp, “Türkler katliam yapmış olsaydı, ne arkamızda gördüğünüz Ermeni Kilisesi kalırdı, ne de Anadolu’da Ermeni yurttaşlarımız kalırdı. Anadolu insanı yüz yıllarca kardeşçe yaşamıştır. Emperyalistler siyasi emelleri doğrultusunda bizi birbirimize düşürmek istemektedir. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” şeklinde konuştu.
Papayı ve Ermenileri Sivrihisar’daki kiliseye davet etti
Sivrihisar Ermeni Kilisesi’nin Türk-Ermeni kardeşliğinin yakın tanığı ve kanıtı olduğunu söyleyen Aydınalp, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Sayın Papa, gelin Sivrihisar’da Ermeni kardeşlerimizle Sarı Gelin türküsünü söyleyelim. Yüz yıllar önce Sivrihisar-Pessinus’tan Roma’ya gönderilen kutsal bir taş sizleri Kartacalılardan kurtarmıştı. Şimdi ise sizlere tarihi, hukuki, bilimsel bir gerçek gönderiyoruz. Soykırım yapmadık, vatan savunduk".
Editör: TE Bilişim