Osmangazi Üniversitesinde çalışan LDP İl Başkanı Önder Artan işten atılması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Artan yaşanan süreç hakkında tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

Nisan ayında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde sözleşmeli olarak 6 ay çalışmaya başladığını söyleyen Artan, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle işine son verildiğini anlattı. Artan konuyla ilgili şunları söyledi: “9 Ağustos 2017’de sosyal medyada bir şahıs beni hedef alan açıklama yapıyor. açıklamasında, ‘LDP Eskişehir İl Başkanı, Büyükerşen şakşakçısı, Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanı, Tıp Fakültesinde işe girmiş.. Helaliniz var AK Parti Eskişehir. Bir de belediyeleri niye alamıyoruz diyorlar. Büyükerşen AK Partili alıyor ya... Bunlar da ondan almışlardır herhalde.. Ha ha haa’ diye. Benim fotoğrafımı Büyükerşen’e yapılan saldırıyı kınadığım gazete kupürünü ve Türkiye Kupası Final maçında stada sokulmayan Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa pankartını kendi sayfasında ve Eskişehir sosyal medya platformunda ayrıca 12 kişi daha paylaşıyor. 10 Ağustos 2017’de Rektörlükten telefon geliyor. Rektörlüğe gelmem söyleniyor. İdari Müdür ile görüşüyorum. Yukarıdan gelen emirle benimle çalışmak istemediklerini söylüyor. Ama bunu bana neden söyletiyorlar diye de sitem ediyor. Cuma akşamı çıkışı vereceklerini söylüyor.”

“REKTÖR DE EMİR YUKARIDAN DEDİ”

Daha sonra ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen ile görüştüğünü belirten Artan, “Ben bundan sonraki süreçte yukarıdan gelen emrin kim olduğunu öğrenmek için hatırı sayılı kişileri araya sokup rektörle görüştürüyorum. Rektör ‘emir yukarıdan geldi benim yapacak bir şeyim yok’ diyor. Israrla sorulmasına rağmen ismi söylemek istemiyor. 11 Ağustos 2017’de İşkur’a gidiyorum. Orada bir yetkili ile görüşüyorum. Onlara da benle çalışmak istemediklerini söylemişler. Sistemden bakıyor. Devamsızlığın yok niye işten çıkarıyorlar bende anlamadım diyor. Pazartesi ya da Salı günü işten çıkartırlar diyor. Sözleşme tarihim dolmamasına rağmen Pazartesi günü işten çıkartıyorlar. Ben de rektörlüğe gidip çıkış belgemi alıyorum” diye konuştu.

“AKP’Lİ OLMAYANA İŞ YOK”

“Benim gibi ülkemizde emir yüksek yerden deyip çıkarılan birçok işçi var” diyen Artan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu olaydan sonra işten çıktığımı öğrenen bir vatandaş beni aradı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Bakım bölümüne 3 aydır başvurduğunu ne yazık ki Tuncelili alevi olduğu için işe almadıklarını söyledi. AKP’li olmayana bu ülkede iş yok. Başıma 2. kez bu olay geldi. Bu ekmek davası herkes x partili olabilir. Sosyal medyada iktidar partisini eleştirdim diye sosyal medyada bir kaç kişinin yazması ile işten çıkartılıyorum. Yazıklar olsun.”

“HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM”

Hukuki yollardan hakkını arayacağını belirten Artan, “Bu kişiler hakkında hukuki yollara başvuracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ekmekle oynayanların yatacak yeri yoktur. Benim sorum yukarıdan emir veren kim lütfen rica ediyorum Osmangazi Üniversitesi Rektöründen bu ismi kamuoyuna söylesin. Eskişehir halkımın sivil toplum örgütlerinin diğer siyasi partilerin belediye başkanları milletvekillerimin bana sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim