Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 26'ncı Kuruluş Yıldönümü kutlama gecesi coşkuyla gerçekleştirildi. Başkan Büyükerşen, yaptığı konuşmada, “Sizler bu şehrin kültür kazancısınız” dedi.

Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 26'ncı Kuruluş Yıldönümü kutlama gecesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Ertok, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Korkmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Büyükerşen Gecede yaptığı konuşmada, Kafkas halklarının geleneklerine bağlılığına değinerek, “Sizlerin gelenek ve göreneklerine bağlılığınız beni en mutlu eden hususlardan biridir. Ayrıca diğer danslardan farklı olarak her dansınız da saygı, sevgi ve nezaket var. Başka milletlerin danslarında bu yok. Bu şehrin kültür kazancısınız. Kültür hazinesisiniz” ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı Musa Korkmaz ise kültürü korumanın çocuklara kültür aktarımı ile başlayacağını ifade etti. Korkmaz, yazın yapacakları festivalinde müjdesini vererek, uluslar arası bir festival olacağını söyledi.

Gecede bir çok farklı ekip sahne aldı. Akordeon dinletisi ise davetlilerin kulaklarının pasını sildi. Gecenin sonunda dernek el sanatları ile ilgilenen kadınlar yaptıkları el emekleri işleri gösteri gerçekleştiren çocuklara dağıttı.

Editör: TE Bilişim