3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Tepebaşı Belediyesi ve EOSB tarafından Engelliler Montaj Atölyesi öğrencileri için bir program düzenlendi. Programda konuşan Başkan Küpeli, atölyenin organize sanayi bölgesine güç kattığını ve beraber üretmeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Ataç ise, “Sadece bir gün değil her gün  sevgimizi, düşüncemizi sürdürürsek toplumdaki bu özel insanların mutluluğuna büyük destek vermiş oluruz” dedi.

"Üretene engel yok"  sloganıyla Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğiyle açılan, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Engelliler Montaj Atölyesi başarılı çalışmalara imza atarak ekonomiye katkı sunmaya devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi ve EOSB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelliler Montaj Atölyesi öğrencileri için bir program düzenlendi.  Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen programa;  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Rıfkı Ustaoğlu, EOSB Başkan Vekili Metin Saraç, belediye yetkilileri,  yönetim kurulu üyeleri  ve eğitmenler katıldı.

 Organize Sanayi Bölgesine güç kattınız

Programda konuşan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Engelliler Montaj Atölyesi kurulma fikrini sunan Başkan Ataç’a teşekkür eti. Engelliler Montaj Atölyesinin organize sanayi bölgesine güç kattığını belirten Başkan Küpeli, “Bu özel günde sizlerle beraber olalım istedik. Sizlerle beraber organize sanayi bölgesi daha da güçlü. Daha verimli çalışıyoruz. Yaşam sevincimiz arttı, hayata bakış açımız değişti. Beraber bu bölgede üretmeye devam edeceğiz. Ailelerimizi özgürleştirmeye devam edeceğiz. Sizler bizim canımızsınız, iyi ki varsınız” diye konuştu.

Öğrencilere bir de müjde veren Başkan Küpeli, Eskişehirspor’un Cesar Grup Ümraniyespor ile oynayacağız müsabakayı statta birlikte izleyeceklerini söyledi.

Sevgimizi her gün gösterelim

Daha sonra söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç engelli bireylerin bir günde değil her gün hatırlanması gerektiğini söyleyerek, “2010 yılından beri engelli kardeşlerimizle beraberiz. Onlarla beraber olduğumda tüm sıkıntılarım geçiyor ve sevginin olduğunu görüyorum. Çok iyi bir ekibimiz var. Kendi aile fertleri gibi hizmet ediyorlar. Bu günler önemli günler, asıl olan 364 günde yapılanlar. 364 günde de bu sevgimizi, düşüncemizi sürdürürsek toplumdaki bu özel insanların mutluluğuna büyük destek vermiş oluruz” dedi.

Ortaya çok güzel bir iş çıktı

Belediye-sanayi iş birliğiyle çok güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını aktararak, “Sizlerle beraber ortak proje yapmaktan son derece mutluyuz. Bu projeyi Nadir Beye anlattığımda hiç sorgulamadı. Hemen kabul etti. Belediye ile organize sanayi bölgesi bir iş birliği sonucu ortaya çok güzel bir iş çıktı. Bu da Eskişehir’de ilk çalışma oldu. Gelecekte yine ortak çalışmalara imza atmak istiyoruz. Aklımıza gelen güzel şeyleri paylaşalım. Amaç toplumdaki o özel insanların varlığını herkese hissettirmek” ifadelerinde bulundu.

Program sonunda pasta kesilerek,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Editör: TE Bilişim