Eskişehir Bölge Tahmin Ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre; Bölgemiz geneli (Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya) hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor!

Şuan bölgemizde etkisini sürdüren ılık ve yağışlı havanın, cumartesi günü (13.01.2018) akşam saatlerinden itibaren yerini soğuk ve kar yağışlarına sebep olacak bir sisteme bırakması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölge genelinde 2 ila 4 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yarın (13.01.2018 Cumartesi günü); sorumluluk sahamızın yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; yağmur gece saatlerinden itibaren ise karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın Marmara Denizi'nde kuzey ve doğu yönlerden (yıldız-poyraz) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/saat) eseceği bekleniyor.

14.01.2018 Pazar günü; sorumluluk sahamızın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa'nın kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgârın Pazar günü de Marmara Denizi'nde kuzey ve doğu yönlerden (yıldız-poyraz) şiddetini biraz azaltarak kuvvetli olarak(40-60 km/saat) esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

15.01.2018 Pazartesi günü; sorumluluk sahamızda yağış beklenmiyor.

Pazar günü beklenen kar yağışlarının ve sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir."

Editör: TE Bilişim