Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, TransAnatolia 2021 yarışına katılmak için Eskişehir’e gelen Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay’ı ağırladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın sağlık emekçileriyle temasları sürüyor.

Son olarak TransAnatolia 2021 yarışına katılmak için Hatay’dan Eskişehir’e gelen Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay, Başkan Ataç’ı ziyaret etti. Ziyarette, Sönmez ve Günay, Ataç’a katılacakları yarışla ilgili bilgiler vererek, Covid-19’u önlemek adına farkındalık oluşturmak ve salgınla mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına yarışa katıldıklarını ifade ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç da, Covid-19’la mücadelede aşılanmanın önemine vurgu yaparak, salgında hayatını kaybeden sağlıkçıları bir kez daha rahmetle andığını kaydetti.

Daha sonra Başkan Ataç konuklarına, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserleri ve pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına yapılan ‘Varlığınız Sağlığımız Anıtı’yla ilgili bilgi verdi. Yapım çalışmalarında sona gelinen anıt, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan seramik sanatçıları başta olmak üzere tüm Türkiye’den 57 sanatçının pandemiye özel ürettiği 450 adet seramik eserin birleşiminden oluşacak. Anıtın üzerindeki tuğlalarda pandemi nedeniyle yaşamını yitirmiş 425 sağlık çalışanının ismi yer alacak. Ayrıca anıttaki tuğlaların yaşamın da simgesi olan bir baca formu oluşturacak şekilde dizilmesi ise, insanlık için yapılan fedakarlığı simgeleyecek.

Öte yandan ziyaretlere, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Yücel Yenilmez, Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış ve yönetimi de katıldı.

Editör: TE Bilişim