Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantılarının ikincisi Ahmet Ataç başkanlığında gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 dakika süren toplantıda 6 madde görüşüldü. Maddeler ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi. Yapılan toplantıda daha önce kültür müdürlüğüne bağlı olan sosyal yardım işleri müdürlüğünün kültür müdürlüğünden ayrılarak  “sosyal yardım işleri müdürlüğü ” olarak kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

“Sosyal Yardım İşleri” Müdürlüğü kuruldu

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Ataç, “Engelliler, mahalledeki başkanlarımız, yolda kalanlar, evi yananlar veya zor durumdaki evlerin tamiratı gibi sıkıntılı durumları  sosyal işler kanalıyla çözüyorduk. Ama müdürlüğü olmadığı için onu bir müdürlük çatısı altında yapmamız belediyenin işlerini daha çok kolaylaştıracak. Onun için böyle bir müdürlüğün kurulması Tepebaşı Belediyesi'nin işlerini kolaylaştıracak” şeklinde konuştu. “Sosyal Yardım İşleri” Müdürlüğü çalışma yönetmeliğinin hazırlanması ve diğer yönetmeliklerin revize edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

“Ülkemizin barışa ihtiyacı var”

 

Toplantı sonrasında Kobani’de yaşanan olaylara da değinen Ataç, “ Ülkemizin ciddi barışa ihtiyacı var. Ölü sayısı 20’ye çıktı. Çok üzüntü verici bir durum. Güneydoğu’da İstanbul’da bu hareketin başlamasına üzüldüm. Türkiye bir bataklığa çekilmek isteniyor, buna inşallah gerek kalmaz. Türkiye’nin böyle bir hal içerisinde olmaması en büyük dileğimiz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim