Tepebaşı Belediye Meclisi'nin Ağustos toplantıları sona erdi. 2018-2019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan taslağı oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemde yeralan maddelerin görüşülmesi öncesi Ak Parti Meclis grup başkan vekili Orhan Durmuş, başkanlığa daha önceki oturumlarda soru önergeleri verdiklerini ancak bugüne kadar yanıt verilmediğini söyledi.

Adana'da bir vatandaşa tahakkuk gönderen personele idari işlem yapılmadığını öğrendiklerini belirten Durmuş, "Yanlışları yapan personellere idari işlem yapılmıyor. Bu da ya sizin taraf olduğunuz veya personelin ödüllendirilmiş anlamına gelir" sözlerine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Söylediklerin kulakları da duysun" diye tepki gösterdi. Kendisinin hiç bir zaman taraf olmadığını belirten Ataç, "Hatalar olabilir, davalar açabilirsiniz. Biz doğruların yanındayız. Doğruların yanındayız ki 3 dönemdir burada görev yapıyoruz" dedi.

Ortamın gerginleştiği dakikalarda Ak Parti Meclis üyesi Zihni Çalışkan, çalışan personelin daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Adana olayında isim benzerliği nedeniyle olmuş, ancak personel isim üzerinden değil Türkiye’de Cumhuriyeti numarası ile işlem yapsa hata olmazdı. Bizi burada ilgilendiren belediyenin parası, vatandaşın parasıdır" şeklinde konuştu.

Daha sonra gündemde yeralan 8 maddeye geçildi.İmarla ile ilgili 7 madde oybirliği ile kabul edildi.

8 Maddede yeralan 2018-2019 yıllarını kapsayan Strateji Plan taslağı görüşmesinde Ak Partililer red oyu vereceklerini söyledi. AK Partili Orhan Durmuş, Strateji Planı'nda yeyralan rakamların yetersiz olduğunu ve vatandaşların beklentilerini karşılayamayacağını ifade etti. Bazı iyileştirmeleri memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Durmuş, "Genelde performans çizgisi de yetersiz. Rakamlar ve belirlenen hedefler sıradandır. Bu yüzden red oyu vereceğiz" diye grubun görüşünü dile getirdi.

CHP'li Belediye Meclis üyesi Erkan Uçkan, sratejik planı rakamlarla değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bunu revizyon planı olarak görmek gerekir. Eğer kaç ton asfalt yapıldı, kaç kilometre yama yapıldı diye tartışılırsak bu yarar getirilmez, sadece eleştiri yapılır. Oysa bizim neler hedeflediğimizi, neleri yapmadığımızı neden yapılmadığı gibi konuları konuşmamız gerekir" diye düşüncelerini anlattı.

Daha sonra yapılan oylamada Ak Partilerin red oyuna rağmen CHP'lilerin oylarıyla Stratejik Plan taslağı oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim