Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, verilen sözlere karşın, unutulan Kızılinler Termal Sağlık Projesi’ni Turizm Teşvik Kanunu görüşmelerinde Meclis gündemine taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde Kızılinler’de harap ve metruk haldeki eski hamamı yerinde inceleyen Süllü,  Ocak ayında Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, Turizm Bakanlığı’na yönelttiği soruya “mevzuat gereği yerel yönetimlere tahsis yapılamadığı” cevabı ile bakanlığın, Kızılinler Termal Sağlık Projesi’ni kaderine terk ettiğine dikkat çekti.

“ Hazır olan uluslar arası standartlardaki Kızılinler Termal Sağlık Projesi’ne bakanlık tarafından yatırımcı bulunamaması ve daha kolay yatırımcı bulabilecek belediyelerimize tahsis yapılamaması,  ülkemiz ve Eskişehir açısından büyük kayıptır.” diyen Süllü,   pek çok sağlık sorununun tedavi edilmesinde yararlanılabilen termal su kaynağının ve bölgenin özelliğini anlatarak “Bu mevzuat çıkmazı içinde projeler hazır. Ama su akıyor; biz bakıyoruz.” dedi.

Süllü, Turizm Teşvik Yasası’nda yapılan değişikliklerle sadece belli rant çevrelerinin yararlanacağı ve doğal çevreyi talan edecek tahsislere yol açmak yerine,  Kızılinler Projesi gibi talandan uzak turizm projelerinin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirerek Bakanlığa çağrıda bulundu: “Tepebaşı Belediyemizin hazırladığı uluslararası standartta projenin uygulanması, Turizm Teşvik Kanunu gündemdeyken ele alınsın. Kızılinler’de sular boşa akmasın, hastalar sağaltıcı sularımızdan yararlansın.  Tarımın bitme noktasına geldiği, dört gencimizden birinin işsiz olduğu ülkemizde,  bölgede canlandırılacak turizm sektörü ile gençlerimiz iş sahibi olsun; bölge halkımız kalkınsın. Kızılinler, Eskişehir, Türkiye kazansın.

Editör: TE Bilişim