Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Su Sporları Kompleksi’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkilileriyle merkezi gezen Başkan Ataç, her noktayı tüm detaylarıyla inceledi. 
Çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Ataç; “Kısa bir süre sonra Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Kompleksi’nin çalışmaları tamamlanacak ve Eskişehir, su sporları alanında örnek bir tesise sahip olacak” dedi. 
Behiç Erkin Spor Kompleksi yanına inşa edilen Su Sporları Merkezi 5 bin 440 metrekarede hizmet verecek. Merkezin maliyeti 6 milyon 250 bin Türk Lirası Tesisin en önemli özelliği tamamen yeşil bir bina olması. Kendi enerjisini güneşten elde edecek olan Su Sporları Merkezi, yağmur suyu da depolayarak kullanabilecek. Tesis, 1 adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu ve yine kapalı 250 metrekarelik eğlence havuzunun yanı sıra, 110 metrekare ebatlarında bir de açık havuzdan oluşuyor. Tesiste gösteri alanı ve sosyal aktivite alanları da yer alıyor. 
Yıllık kapasitesi yaklaşık 30 bin olan merkez her gün yaklaşık 100 kişiye hizmet verecek. Su Sporları Merkezi, 3-4 yaş grubundan başlayarak engelliler de dahil her yaşa uygun eğitim programları düzenleyecek. 
Yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek proje ile geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim