Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er hakkında Sakarya Gazetesi’nde çıkan “Olmadı başkan” başlıklı haber ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Haberde; 7 milyon liraya kooperatif için konut alınırken pandemide ekonomik sıkıntılar yaşayan esnafa destek olunmadığı belirtilmiş, Başkan Suat Er’in bu konuda kendisinden açıklama almak isteyen Sakarya Gazetesi muhabiri Merve Demir’e telefonla bilgi vermemesi eleştirilmişti. Haberin ardından konuya açıklık getirmek için kooperatifin yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Suat Er, haberin kendisini ve üyeleri çok üzdüğünü ifade etti. Er, 7 milyon lirayı sıkıntı çeken esnafa dağıtma yetkilerinin bulunmadığını söyledi.

BU MÜLK ÜYELERİMİZİNDİR

Suat Er şunları söyledi: “Atılan manşet ‘Olmadı başkan’, burada 5’i yönetim 2’si denetim kurulu üyesi olmak üzere üyelerimizin hepsi oda başkanıdır, burada bir televizyon dahi alınsa tüm üyelerin imzası ile almıştır, saklı gizli hiçbir şeyimiz yoktur. Bizim içinden çıktığımız bina, yine bize ait ancak 50 yıllık ve şu anda gidip bakarsanız bodrum katında Porsuk suyu akan bir bina, artı deprem hasarlı bir bina biz yıllardan beri böyle bir yer arayışı içindeydik. Tüm işlemlerimiz Halk Bankası ile olduğu için ona yakın yerleri araştırdık, en az 5,6 işyeri ile görüşerek fiyat analizi yaptık, burasını 630 metrekarelik yeri 5,5 milyon artı KDV’ye aldık, Kooperatifleri Kanunu’na uyarak, genel başkanımıza resmi yazımızı yazdık, bölge başkanımıza bu talebimizi ilettik, Eskişehir’e gelerek yeri gördü sonra bölge başkanımız genel kurul olmadan yapamazsınız deyince 8 bin 500 üyemize mektup yolladık, gazete ilanımızı vererek, genel kurulda ada - parsel alanı belirterek üyelerden gerekli izni aldık. Buranın sahibi Eskişehirli bir işadamı, bu fiyata zorlayarak aldık burayı, bugün Suat Er varsa yarın başkası var, bu mülk üyelerimizindir, bu güzergahta başka yerler de var araştırabilirler, çok daha küçük metrekarelik yerler çok daha yüksek fiyatlar istiyor. Ben esnafımın parasını yemedim, içmedim, çalmadım, biriktirdim ve burayı böylece satın alabildik.”

PARA DAĞITMA YETKİMİZ YOK

Haberde belirtildiği gibi 7 milyon lirayı sıkıntı çeken esnafa dağıtma yetkilerinin bulunmadığını belirten Suat Er, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Peki 7 milyon lirayı esnafa mı dağıtacaktım? Böyle bir lüksümüz, böyle bir yetkimiz yok! 50 milyon da paramız olsa orada bankada bekleyecek, biz keyfimize de almadık burayı. Eski yerimizle burayı bir kıyaslayın; biz burada lüks içinde oturmak için yapmadık, böyle bir eser bırakırsak, ‘böyle bir ekip bıraktı burayı’ densin diye yaptım. Oda başkanlarını linç etmek isteyen bu tür haberler bizi çok üzüyor, bazı kişiler diyor ki; Suat Er’in 3,4 tane asistanı var, şoförleri var, ben daha hiç şoför kullanmadım, ne de asistanım oldu? Biz doğruların peşindeyiz, bugüne kadar alnımıza bir leke sürdürmedik, bundan sonra da sürdürmeyiz.”

Editör: TE Bilişim