2013 yılı Haziran Taksim Meydanı ve Gezi Parkı  olaylarını ‘büyük bir kitlesel başkaldırı’ olarak yorumlayan Eskişehir  Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, başlangıcında 128 meslek odası, sendika, dernek, siyasi parti ve inisiyatiften oluşan ve sayısı her geçen gün artan Taksim Dayanışması’nın ‘Sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent’ talebi ile milyonlarca yurttaşın daha fazla özgürlük ve demokrasi talebiyle birleştiğini söyledi.

“Hiçbir hukuki kanıt olmadan, tamamen polis tarafından uydurulmuş fezlekelere dayanarak hazırlanan savcılık iddianamesi iki kez reddedildi” diyen Tabip Odası Başkanı Dr. Yılmaz, “Siyasi iktidarın Taksim Dayanışması’ndan ‘suç örgütü’ yaratma konusunda ısrarlı çabasının sonucu olarak 3. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi” dedi.

TTB’nin bileşenleri arasında olduğu Taksim Dayanışması’nın aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da olduğu 26 üyesi için açılan davanın 12 Haziran 2014 Perşembe günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlayacağını vurgulayan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz şunları söyledi: “Taksim Dayanışması’ndan suç örgütü çıkarmaya çalışarak kendi hukuksuzluklarının üzerine örtmeye çalışanlara açıklıkla ve bir kez daha sesleniyoruz. Hiçbir yargılamanın ya da mahkeme kararının bu tarihsel gerçekliği değiştirme şansı yoktur.

Gezi ve Haziran direnişi bu ülkenin demokrasi ve özgürlük talebindeki kararlığın tarihsel kanıtı, aydınlık geleceği için umuttur. Taksim Dayanışması suç örgütü değil; doğasına ve kendine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür.”

 

 

Editör: TE Bilişim