Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) olarak son günlerde halktan gelen şikâyet ve tespitleri sonrasında basında yer alan sulama kanalları ile ilgili bilgi almak için TC Eskişehir Sulama Birliği Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman, Eskişehir Sulama Birliği başkanı Ziraat Mühedisi Yunus Ağan’ı makamında ziyaret ederek, şehrimizin içinden geçen açık ve kapalı su kanallarında meydana gelen atık ve çöplerin durumunu, hatta yağmur suyu hatlarına bağlanma ihtimali olan fosseptik bağlantılarını ve bu sorunlarla ilgili sorumlu kişi ve kurumları masaya yatırdı. Konuya ilişkin bilgi veren Yunus Ağan, su kanallarını temizleme işinin uhdelerinde olduğunu fakat mali olanaklarının yetersizliğinden yeterince temizleyemediklerini ve temizlenen kanalların da insanlar tarafından kısa sürede çöp yığınına dönüştürüldüğünden yakındı. Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman ise, “Bunun önüne geçilmesi için halkın duyarlı davranarak sulama kanallarını kirletmemeleri konusunda Çevre Derneği olarak elimizden gelen ne varsa yapacağız, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda; ayrıca Porsuk Barajı’ndan başlayıp Eskişehir ve Alpu Ovası’nı sulayabilecek kapalı sistem sulama projesinin önemi bir kez daha ön plana çıkması gerektiği üzerinde duruldu. Bu konuda kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyması gerektiği vurgulandı. Başkan Yurtman, “Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) olarak sulama kanallarındaki çevre kirliğinin  takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı ve bu kirliliğin bir an önce önlenmesi konusunda ilgili ve yetkililerden talep ettiğimizi kamu oyu ile paylaşırız” dedi.

Editör: TE Bilişim