TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu, Zoom Meeting üzerinden CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile bir araya geldi.

86 yıl önce, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına tanınan milletvekili seçme ve seçilme hakkı teması altında "Kadın ve Siyaset" başlığı ile düşüncelerini ve siyasete bakışını anlatan Süllü, şunları söyledi: “Siyaset ülkemizde, erkek işi olarak görülüyor. Aslında değil. Ben siyaseti hep hizmet aracı olarak gördüm ve hakkıyla yapmaya çalışmaktayım. Toplumsal cinsiyet eşitliği her alanda olmalı ki, kadın siyasete rahatça girebilsin. Bu konuda; gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz ve mücadelemiz daima devam edecektir.”

SİYASETE GİRİŞİNİ ANLATTI

Babasından dolayı siyasetin içinde büyüdüğünü ifade eden Milletvekili Süllü, “Beni siyasete iten babamdır. Lise yıllarımda Süleyman Çakır'da iken, Yılmaz Hocamızın eşi benim öğretmenim oldu. Ve bir gün hepimize ne olacaksın diye sorduğunda, parmağımı kaldırıp siyasetçi olacağım dediğimi hatırlıyorum. Meclis'te yeminimi edip, yerime oturduğum zaman, ilk aklıma gelen babam olmuştu” dedi. TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu Başkanı Dr. Aydan Barut'un Kadın Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü'ye sorduğu sorular ve cevapların ardından, katılımcı mühendislerin merak ettikleri sorular söyleşi ortamında gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim