AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - “Paralel Yapı” operasyonu kapsamında dün Eskişehir’de gözaltına alınan “Sungurlar” dizisinin yapımcısı Salih Asan’ın yerine gönderilen yeni yapımcı Melih Sezgin, yapılan operasyonu beklediklerini söyledi. 
Yapılan operasyonlara tepki göstermek Eskişehir Adliyesi önünde toplanan gruba destek vermek için gelen dizinin yeni yapımcısı Sezgin, “Tek Türkiye ekibinin hepsini ben gayet iyi tanıyorum. Hepsi de benim çalışma arkadaşlarımdı. Yapımcısından yardımcı yönetmenine, yönetmeninden senaristine kadar hepsi düzgün insanlar, adam gibi adalar. Bunlar, üç kağıtla, dolapla ve dümenle işi olmayan insanlar. Zaten bu soruşturmanın sonunda belli olacak, kimsenin bir suçu yok. İfadesi alınanlar da serbest bırakılıyor. İnşallah diğer arkadaşlar da serbest bırakılacak. Dönem dönem böyle şeyler oluyor. Biz işimizi yapıyoruz. Alışkınız bu durumlara, yapacak bir şey yok” dedi.

“ORTADA BİR SUÇ YOK, HERKES ÇIKACAK”
Bir gazetecinin, “Arkadaşlarınızın son durumuyla ilgili bilgi aldınız mı?” sorusuna da Sezgin, “3 tanesi çıktı biliyorsunuz. Çıkanlarla da görüştüm. Gayet iyiler. Sorulara da cevap vermişler. Zaten ortada iddia diye bir şey yok. Herkes çıkacak. Çünkü tutarlı hiçbir şey yok, ortada bir suç yok. İnşallah bugün yarın sonuçlanacak diye düşünüyoruz” yanıtını verdi.

“OPERASYONUN 17 ARALIK’IN SENEYİ DEVRİYESİNE DENK GELMESİ MANİDAR”
Yapımcı Salih Asan ve yönetmen Engin Koç’un gözaltı nedenine ilişkin de bilgi veren Sezgin, “Yaklaşık 4 sene önce bitirdiğimiz bir projemiz vardı Tek Türkiye diye. 92. bölümünde geçen bir kelimeden dolayı suç örgütü olduğuna inanmışlar. Senaristin haberi yok, yönetmenin haberi yok. Bakalım bu iş nereye varacak? Ama bunlar Türkiye’de olabilen olaylar. Yani bundan bir şey çıkmayacağını yapanlar da biliyorlardır. Bu operasyonun 17 Aralık’ın seneyi devriyesine denk gelmesi de manidar” diye konuştu.

“AVUKATLAR DA DOSYANIN TAMAMINA ERİŞEMEDİKLERİ İÇİN İÇERİĞİN TAMAMINI BİLMİYORLAR”
Dün gözaltına alınan Salih Asan’ın eşi Şengül Asan ise, eşinin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Asan, “Avukat arkadaşlarla görüştüm. Dün akşam ifade alımına başlamışlar, gece 11’e kadar falan ifade alınmış ama ifadeler yarım kalmış. Bu yüzden sabah 9’da tekrar ifade alımına devam edilecekmiş. Yani şuanda görünen bir problem yok. Ama avukatların dosyanın tamamına erişimi yasakmış sanırım, bununla ilgili yeni bir kanun varmış. Avukatlar da dosyanın tamamına erişemedikleri için içeriğin tamamını bilmiyorlar. Bildikleri de televizyonlara yansıyanlar. Yani dizi senaryosunda geçen bir kelimeden ötürü. Bu televizyonlara da yansıdı. Biz de o kadarını biliyoruz. Başka bir şey bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

“EŞİM DİZİ YAPIYOR, BİR SUÇU YOK”
Asan, “Biz gayet rahatız” diyerek, şöyle konuştu:
“Bir suçu yok, dizi yapıyor. Bekliyoruz. Biz de gayet rahatız inşallah. Son operasyon gündemi değiştirme operasyonu. 17-25 Aralık haftasını bunlarla geçiştirecekler. Şimdi hepiniz bunu konuşuyorsunuz. Aslında bizi çekeceğinize bu yolsuzluk soruşturmalarını gündem yapsanız daha iyi olacak. Bir hafta bunlar konuşulacaktı ama muhtemelen bir hafta bu son operasyon konuşulacak. Bu hafta böyle geçmiş olacak. Ondan sonraki hafta ise hangi operasyonu başlatırlar bilemiyorum.”

Editör: TE Bilişim