Eskişehir’de Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerde görevli personellere 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında ‘Sürekli İşçi Kadrolarına Geçiş İşlemleri’ hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımları Bekir Şahin Tütüncü, İsmail Soykan, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve ilgililer katıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin bilgi veren Vali Çakacak, toplantıda konuşma yaparak, “Hepimizin tek temennisi bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirmek” dedi.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren taşeron sisteminin sona erdiğini hatırlatan Vali Çakacak, yasanın tarif ettiği sınırlar içerisinde taşeron işçilerin 2 Nisan 2018 tarihine kadar kadroya geçirileceğini söyledi. Akılda kalan sorulara cevap vermek için Valilik olarak bilgilendirme toplantıları yaptıklarını bildiren Vali Çakacak, “Taşeron olarak çalışan işçilerimiz bundan sonra bağlı bulundukları kurum ve kuruluşlarda sürekli işçi kadrolarına geçirilmiştir. 11 Ocak 2018 Perşembe günü itibariyle başvurular alınmıştır. Bundan sonra görevli arkadaşlarımız süratle başvuruları değerlendirecektir” şeklinde konuştu.

Vali Çakacak’ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Emrah Öngel ve Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden Hidayet Mercan bilgilendirme sunumu yaptı. Daha sonra 696 Sayılı KHK ile 375 Sayılı KHK’nın Geçici 23 ve 24’üncü maddelerinin uygulanmasında, hangi kurumların bu kapsama dahil olduğu, kapsama kimlerin girdiği, başvuruların nasıl yapılacağı ve tespit komisyonu maddeleri hakkında merak edilenlere cevap verildi.

Editör: TE Bilişim