NATO Parlamenter Meclisinin  (NATOPA) Antalya’da yapılan toplantısı için Türkiye’ye gelen 30 ülkeden parlamenterler, Suriyeli sığınmacı çocuklar ile ‘dostluk maçında’ buluştu.

Maça katılan TBMM üyeleri arasında yer alan CHP Eskişehir Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi üyesi Utku Çakırözer “Antalya’da gerçekleştirdiğimiz bu kardeşlik maçı ile önemli bir mesaj veriyoruz. Hepimizin ortak dileği Suriye’de barışın ve huzurun bir an önce sağlanması.  Vatanlarından uzak yaşamak zorunda bırakılan milyonlarca Suriyeli kardeşimizin acılarının artık son bulması” açıklamalarında bulundu.

 SURİYELİ ÇOCUKLARLA KARDEŞLİK MAÇI

CHP Eskişehir Milletvekili ve NATOPA üyesi Utku Çakırözer Antalya'da gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısına katıldı.  30 ülkeden 85 milletvekili toplantı için Antalya’ya geldi.

Milletvekilleri üç günlük toplantılar arasında Türkiye’de sığınmacı konumunda yaşayan Suriyeli çocuklar ile  ‘dostluk maçı’ yaptı. Maça Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, NATOPA Başkanı Madeleine Moon ile birlikte 30 ülkeden çok sayıda milletvekili katıldı. Suriyeli çocuklarla yapılan maça TBMM’den AKP’li iki üyenin yanı sıra CHP’li Çakırözer de katıldı. Milletvekilleri Türk ve Suriyeli çocuklarla el ele sahaya girdi ve maçın bitiminde hep birlikte seyircileri selamladı.

Çakırözer, maç sonrasında yaptığı açıklamada Suriye’de bir an önce iç barış ve huzurun sağlanması ve komşu ülkelerde sığınmacı konumundaki milyonlarca Suriyelinin acılarının artık tüm dünyanın dayanışmasıyla sona erdirilmesi çağrısı yaptı.

BU ÇOCUKLAR HEPİMİZE EMANET

Yedi yıldır süren iç savaşın hem Suriye hem de komşularına çok büyük acılar ve sorunlar yaşattığını ifade eden Çakırözer şunları söyledi:

“Suriye’de yaşananlar hepimizi yakından ilgilendiriyor. Türkiye terör tehdidi ile çok büyük maddi kayıplarla karşılaştı. Ayrıca 4 milyon Suriyeli sığınmacıyı ağırlamak durumunda kaldık. Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yapmakta. İşte bugün ülkemizde konuk olan Suriyeli çocuklarımızla bir araya geldik. 30’a yakın ülkeden gelen milletvekilleri bu buluşmadan çok memnun. Çocuklar da çok mutlu oldu. Ortak arzumuz, dileğimiz Suriye’de barış ve huzurun bir an önce sağlanması. Hem oradaki hem de ülkelerinden uzakta sığınmacı konumundaki milyonlarca Suriyeli kardeşlerimizin acılarının dindirilmesi. Bunun için hepimizin tüm dünyanın çaba göstermesi gerekli” dedi.

Editör: TE Bilişim