Porsuk Çayı’nın Sakarya Nehri’ne ulaşana kadar yaklaşık 460 kilometre yol katettiğini vurgulayan Güder, “Sadece içme suyu olarak kullanılan Kalabak suyu dışında Eskişehir Kent Merkezi’nin tükettiği şebeke suyu Porsuk çayından kullanılmaktadır” dedi.

İklim değişmesi, hidroljik çevrim, su kaynakları, onların yerel-bölgesel-küresel yönetimi ve dağıtımı üzerinde gün geçtikçe daha fazla etki eder hale geldiğini belirten Selma Güder, şunları söyledi:

“Porsuk içinde geçerli olduğu gibi ülkemiz genelinde de hızlı nüfus artısına paralel olarak, artan su ihtiyacını karşılayacak uygun kaynakların yetersizliği, gelişen sanayi ve tarımsal faaliyetlere bağlı olarak aşırı su tüketimi ve kirlilikler, su kaynaklarının yönetiminin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Eskişehir Kent Konseyi çevre Sağlık Çalışma Grubu olarak bundan yola çıkarak 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 14.00’da Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da Eskişehir Sularının geleceği konulu panel düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı ‘Suyumuzu Sahip Çıkmak’ adına bekliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim