Eskişehir Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve TTB İnsan Hakları Kolu üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın  tutuklanmasına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, Prof. Dr. Fincancı’nın gazeteciler hakkında bağımsız medya üzerindeki baskıları kınamak adına yürüttüğü faaliyet gerekçesi ile tutuklandığını hatırlatarak, “Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı,  Gazeteci Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hakkında, bağımsız medya üzerindeki baskıları kınamak adına yürüttükleri temsili bir dayanışma faaliyeti gerekçe gösterilerek tutuklu yargılama kararı verildi” dedi.
Tutuklama kararı ile gazeteciliğin ve dayanışmanın hapsedildiğini vurgulayan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Hamit Güçlüer, “Bu karar aynı zamanda Türkiye’deki kanunların ne kadar muğlak ve aşırı yorumlandığının da bir göstergesidir. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik hukuk ve etik dışı uygulamalara son verilmesi gerektiğini defalarca haykırdık. Artık yeter! Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, Gazeteci Yazar Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun bir an evvel serbest bırakılmaları için sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.
 (MY

 
Editör: TE Bilişim