Eskişehir'de tahıl tarımı yapılan toprakların verim gücünün artırılması için hazırlanan projenin ikinci hazırlık toplantısı Eskişehir Ticaret Borsasında yapıldı.

Eskişehir Ticaret Borsası, Tepebaşı Belediyesi ve TEMA Vakfı birlikteliğiyle yürütülecek olan projenin ilk etabında arazi uygulaması yapılması planlanan köylerden çiftçiler ile Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Ticaret Borsası Kalite Laboratuvarı ve TEMA Eskişehir temsilciliği yönetici ve teknik elemanlarının katıldığı toplantıda proje çalışmalarının yöntemi, takvimi ve öncesinde yapılacak eğitimler görüşüldü.

ETB Zirai Danışmanı Prof. Dr. Engin Kınacı: “Eskişehir'de tarım topraklarının verimlilik düzeyinin, ülke genelinde olduğu gibi, giderek düşmesinde, organik madde oranlarının çok düşük olması öncelik aldığı, bunun yanı sıra ekim nöbetinin yeterince yaygın ve uygun olmaması, üretim için tür ve/veya çeşit seçimi ile kimyasal gübrelerde çeşit, doz ve atma zamanı tercihlerinin de önemli olumsuz etkileri olduğu görülmektedir. Bu proje; bilgilendirme, eğitim ve demonstrasyon gibi çalışmalarla toprakların verim gücünün artırılmasına öncülük ve katkı yapma amacıyla hazırlanmıştır” şeklinde konuştu.   

                              

Editör: TE Bilişim