Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi bahçe duvarına çekilen branda ile ilgili gelen eleştirilere yanıt gecikmedi. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, “Bana gelen bilgiye göre o brandalar veli, öğrenci ve beden eğitimi öğretmenlerinin isteği üzerine çekilmiş. Gerekçeleri de gayet makul ve haklı görülüyor” dedi.

Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nin geniş ve dört tarafı açık bir bahçesi olduğunu söyleyen Kararman, brandanın yalnızca bahçenin 8-10 metrelik bölümüne çekildiğini söyledi. Branda takılmasının sebebinin, bazı kişilerce okuldaki kız öğrencilerin söz ve bakışlar ile taciz edilmesi olduğunu ifade eden Karaman, “Süleyman Çakır Lisesi geniş bir avlusu olan ve dört tarafı açık bir okul. Hemen okulun 5 metre ötesinde kafeler var. sadece bu kafelerin olduğu bölümde 8-10 metrelik bir alana branda çekilmiş. Okul bahçesinin diğer tüm tarafları açık. Bunun gerekçesi de bazı kişilerin, kafeye oturup kız öğrencileri sözleriyle, bakış ve davranışlarıyla rahatsız etmesi, taciz etmesidir. Özellikle beden eğitimi dersinde kız öğrencileri sözleri ile taciz eden kişiler nedeniyle branda çekilmiş” dedi.

Bu talebin öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından okul müdürlüğüne iletildiğini söyleyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu branda veliler, öğrenciler ve beden eğitimi öğretmenlerinden gelen istek üzerine takılmış. Bu konuda insanları galeyana getiren ve ön yargıları ile hareket eden Ebru Hanım araştırmadan ön yargılarla bilgi vererek insanları yanıltıyor. Keşke önce sorup sonra aldığı cevap hoşuna gitmezse konuşsa. Ayrıca kendisi önce okulun önünü kapatan kocaman bilboardlardan şikayet etsin. Bu hareketi ile acaba o kafeteryalar ile ortaklığı var da çıkarına mı dokundu diye de düşündürüyor.”

Editör: TE Bilişim