DİSK Bölge Temsilciliği, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası ve DİSK Emekli Sen üyeleri  Hamamyolu Caddesi Saatli Park’ta açılan ‘Yas çadırı’na ziyaret ederek maden işçilerine destek verdi. DİSK üyeleri de yas çadırında ‘nöbet’ tuttu.

Burada açıklama yapan Disk Birleşik Metal İş Sendikası Şube sekreteri Ünal Akkaya, bu katliamın faili özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler olduğunu söyledi.

“Katliamın faili, daha önce madenlerde yaşanan iş cinayetleri sonrası ‘güzel öldüler’, ‘Bu mesleğin fıtratında ölüm vardır’ diyerek yeni katliamları meşrulaştıran AKP hükümetidir” diyen Ünal Akkaya, “Soma’da yitirdiğimiz işçilerden bize kalan sadece acı ve öfke değil, bir daha böylesi katliamların yaşanmaması için mücadele görevleridir. Bu mücadelemizin söylediğimiz taleplerimiz karşılanmadıkça, AKP hükümeti yeni katliamlar için ‘yola devam’ kararı vermiş sayılacaktır” dedi.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube sekreteri Ünal Akkaya bu talepleri şöyle sıraladı: “İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklanmalıdır. Özelleştirildikten sonra seri cinayetlerle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırılmalıdır. İş sağlığı sorununu özelleştiren iş güvenliği yasası çöpe atılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı derhal istifa etmelidir. Derhal failler cezalandırılmalı, işçilerin güvenliğini ve sağlığını yok sayan sorumlular hesap vermeli, istifa etmelidir.”

 
Editör: TE Bilişim