Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Eskişehirli basın mensuplarını evinde ağırladı. Tambova, bu buluşmada gündemi değerlendirdi.

CHP’nin başlattığı ve 9 Temmuz Pazar günü sona erecek olan adalet yürüyüşünü değerlendiren Tambova, “Adalet yollarda aranmaz” yorumunda bulundu. Tambova, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adalet herkese lazım, herkesle yürüyebilirim dediğinizde bu doğru olmuyor. Adaleti herkes kendine göre yorumluyor. Başka gruplar, başka insanlar da kendilerine haksızlık yapıldığını düşünerek bazı taleplerde bulunabiliyor, şiddete başvurabiliyor. Ama onlar da adalet isteyebiliyor” ifadelerini kullandı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Tambova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz ana muhalefet lidersiniz. Önceden bir öngörünüz olması gerekiyordu. Hukuksuzluk adına açıklama yapıyoruz deseniz daha mantıklı olabilirdi. Ana muhalefet partisi liderinin daha önemli misyonu, ödevi, görevi olmalıydı. İşlevsel gücü olan bir kurumun başında olan biri olarak adaleti yolda aramak yerine mecliste var olan yanlışları engellemeliydi. Başka çaremiz kalmadı diye açıklama yaptı. Bu daha vahim, daha üzücü bir açıklamaydı. Bu sizin çaresiz olduğunuzu gösterir. Mecliste çoğunluğum yok mantığıyla hareket ediliyor. Ana muhalefet partisinin meclis çalışmalarını durdurabilecek kadar yetkisi ve gücü var. Bunu yapabilirdi.”

Editör: TE Bilişim