DSP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dilara Tambova DİSK’in 52’inci yılını kutladı. DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner ve ekibini ziyaret eden Tambova , DSP’nin her zaman demokratik arayışını sürdürdüğünü vurguladı.

DİSK içerisinde meydana gelen ve basına yansıyan bir takım sıkıntılar olduğunu aktaran  Başaraner,“2018’de AİHM’e gittik. 15 senedir korsan sendikacılık yapıyoruz. Dünyada bunun örneği yok. Bizler amatör ruhla profesyonel çalıştık. Burası hiç kapalı olmadı. Büyükşehir Belediyesi’nde arkadaşlarımız örgütlenmek üzereydi. İçlerinde 9 kişilik bir önder grubunu tespit edip işten çıkardılar. İşçi atan adam babam da olsa oy vermem” dedi.

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova ise şunları kaydetti, “DSP demokrasi için yıllardır mücadele veriyor ama mücadele insanla olur. Emekçi emekçinin hakkını savunmuyorsa fabrikatör hiç savunmaz. Hak aramayı siyaset yapmak olarak düşünenler var. Mesela, ziyaretlerimiz esnasında ‘ben siyasetle ilgilenmiyorum’ diyen vatandaşlarımız da oluyor. Senin siyasetle ilgin yok ama siyasetin seninle ilgisi var . Yediğin ekmekten, aldığın ilaca, giydiğin ayakkabıya kadar siyaset var.

Editör: TE Bilişim