Tümsiad Eskisehir Şube Başkanı Ali Engiz ve Tanzanya Ankara Büyükelçisi Prof Elizabeth Kiango Kiondu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr Şafak Ertan Çomaklı'yı ziyaret etti.

Rektör Çomaklı, Anadolu Üniversitesiyle ilgili bilgiler verdi. Uluslararası düzeyde üniversite olduklarını, dünyanın bir çok yerinde ofisler olduğunu ve Afrika dan birçok öğrencinin üniversitemizde okuduğunu belirtti. Kapılarını dünyaya açan üniversitemizde, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin eğitimlerinde üniversitemizi tercih etmeleri bizleri onurlandırmaktadır. Dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrenci sayısında her sene gerçekleşen artış, üniversitemizi uluslararası anlamda görünür kılmaktadır. Öğrencilerimizi, eğitim ve öğretim hayatları boyunca üniversitemizde ve şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Çomaklı, Tanzanya ile eğitim ihracatı için iş birliği yapacaklarını belirtti.

Büyükelçi Kiondu, kendisinin de Darüsselam Üniversitesinde Prof olduğunu ve Anadolu Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışmak istediklerini anlattı.

Ziyaretin anısına Rektör Çomaklı, Tanzanya Büyükelçisi Kiondu'ya güzel sanatlar fakültesinde yapılan cam vazo hediye etti.

Editör: TE Bilişim