Eskişehir Milletvekili  Salih Koca’nın 2 Eylül Eskişehir’in Kurtuluş Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Koca'nın mesajı şöyle: 
Güzel Şehrimiz Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun somut bir ifadesi olarak tarihe altın harflerle yazılan, bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir günü idrak etmekteyiz.
Aziz milletimiz inanç ve umutlarıyla “makus bir talihi” yenmiş; Eskişehir’imizi 2 Eylül 1922 tarihinde tam ve ebedi bağımsızlığına kavuşturmuştur. 1. İnönü, 2. İnönü ve Büyük Taarruz gibi şanlı zaferlere ev sahipliği yapmış olan topraklarımız; o günlerin gurur ve onurunu yaşatmaya devam etmektedir.
Her safhası büyük fedakarlıklarla bezenmiş Milli Mücadelemiz, kahraman Mehmetçiklerimizin gönlündeki vatan sevgisi, aziz milletimizin de bağımsızlık aşkıyla kazanılmıştır. Hiç şüphesiz elde edilen eşsiz zaferler; ecdadımızdan aldığımız bu güç ve cesaret, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük kıvanç ve güven kaynaklarımızdır. 
Eskişehir’imizin kurtuluş günü vesilesiyle ecdadımızın Türk Milletine en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğimizi bildiriyor; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsızlığı kazandıran kahraman milletimizi, askerlerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz."

Editör: TE Bilişim