MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. Candemir'in mesajı şöyle; "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması suretiyle milli egemenliğimizin somut olarak hayata geçirilişinin ve ilan edilişinin 99. yıl dönümünü idrak etmenin engin hazzı içindeyiz. 23 Nisan 1920’de dualarla açılan TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve gelişmiş demokrasinin de temelinin atıldığı kutlu bir çatı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çağın gereklerini önceden kavramış bir iradeyle atılan bu büyük ve yenilikçi adım, tarihte yeni bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Hiç kuşku yok ki; bu büyük kazanım, demokrasiye ve millete inanan bir ruhun eseridir.

Aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü çocuklarımıza armağan etmiş ve dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmuştur. Bu sebeple Türk çocuklarının sorumluluğunun bilincinde olarak ülkemizin geleceğini ileriye taşıyacağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır. 

Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşımızın kahramanlarını ve Türk Milletinin refahı için kanlarını akıtan tüm askerlerimizi rahmet, minnetle anarak Gazi Meclisimizin 99. Kuruluş yıldönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Editör: TE Bilişim