Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Tek –Gıda İş Sendikasının Eskişehir şubesi 11. olağan genel kurulu tek adayın katıldığı seçimle yapıldı. Mevcut başkan Tarık Hastürk yeniden başkan olarak güven tazeledi.

Kongreye Tek Gıda İş Sendikası genel başkanı Mustafa Türker, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkan vekili CHP İL Başkanı Rabia Akman, sendika şube başkan ve temsilcileriyle çok sayıda üye katıldı.

 11. Olağan kongrede açılış konuşması yapan Tek-Gıda İş Sendikası genel başkanı Türker, Hükümetin çalışanlara yönelik uygulamalarına tepki gösterdi. Bu günkü ekonomik koşullarda işçiye verilen asgari ücretin yetersiz olduğunu kaydeden Türker, “ Biz bu güne kadar bu ücretin arttırılması için mücadele verdik. Etmeye de devam ediyoruz. Sendika olarak biz kendimizi geliştirdik ve güçlendirdik. Dayanışmayı ve birlikteliği en üst düzeye taşıdık. Sendika olarak Amerikan şirketlerine olan tepkimiz devam ediyor. Bu şirketlerin ürünleri yerine sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde üretilen mamulleri tüketelim. Merdiven altı ürünlerden uzak duralım” dedi.

Tek adayın katıldığı olağan genel kurulda yapılan seçimde sendika şube başkanlığına Tarık Hastürk  başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Başkan Tarık Hastürk, Şube sekreteri Yılmaz Taşpınar, Mali Sekreter Uğur Kemal Varcan, Teşkilatlandırma Sekreteri Cafer Yılmaz, Eğitim Sekreteri Mesut Ulutaş.”

Denetim Kuurulun’da; Mehmet İnce, Sedat Doğan ve Ferdi Çelik; Disiplin Kurulu’nda Vural Sakarya, Mehmet Ören ve Serkan Çalışır görev aldı.

Editör: TE Bilişim