KESK Eskişehir Şubeler Platformu dönem sözcüsü BTS Şube Başkanı Ersin Cem Paralı, Soma katliamının “özel sektörümüzün ayağına takılan her türlü prangayı çözeceğiz”diyenlerin sözünü getirmek için neleri görmezden geldiğini gözler önüne serdiğini söyledi.

Tasarının kamuoyuna yansımasının ardından aralarında KESK’in de bulunduğu çok sayıda emek örgütünün taşeronlaşma tasarısına karşı sesini yükselttiğini hatırlanan Ersin Cem Paralı,  “Bugün gelinen aşama itibariyle emek örgütlerinin kölelik düzeni olan taşeronluğa karşı ortak tutum alması ve kararlığı, AKP hükümetine geri adım attırmış, tasarıda ‘şimdilik’ de olsa değişiklik yapmaya zorlamıştır. Ortaya çıkan tasarı, taşeronun yasaklanarak çalışma yaşamından sökülüp atılması temel talebimizden hala çok uzaktır” diye konuştu.

Yaptıkları mücadelenin yeni Soma’ların yaşanmaması mücadelesi olduğunu vurgulayan KESK Dönem Sözcüsü Ersin Cem Paralı şunları söyledi:  “Bizim mücadelemiz; inşaatlarda, madenlerde, tersanelerde her gün yaşanan iş cinayetlerinin son bulması, daha üç gün önce Şırnak’ta kaçak çalıştırılan maden ocağında göçük altında kalarak hayatını kaybeden İbrahim Sağnağ’ın iş cinayetine kurban verdiğimiz son can olması mücadelesidir. Bizim mücadelemiz; kamuda zincirlerinden boşalırcasına artan, iş ve ücret güvencemizi ortadan kaldıran taşeronlaşmaya karşı güvenceli iş, insanca yaşam mücadelesidir. Halkın, nitelikli, ulaşılabilir, eşit, parasız kamu hizmeti alma hakkını gasp eden taşeron çalışmanın yasaklanarak tarihin çöplüğüne atılması mücadelesidir. Taşeron yasa tasarısına karşı bugün gelinen aşamanın bir kazınım olarak değerlendirilmesi yerine taşeron sisteminin çalışma hayatından tamamen çıkarılması için mücadeleyi büyütmekten başka seçeneğimiz yoktur.”

 

 

Editör: TE Bilişim