Bayram tatilinin ve yaz tatilinin başlaması ile uzun yola çıkacak vatandaşların, yola çıkmadan araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Bu konuda araç sürücülerini uyaran Oto Tamircisi Emre Savaş, araç bakımlarını yaptırmanın önemine vurgu yaptı.

Uzun yola çıkmadan araçlarını sanayiye götürerek bakıma sokacak olan sürücülerin hangi bakımları yaptırmaları gerektiği hakkında bilgi veren Savaş, “Yaz tatili ve bayram tatili nedeniyle yola çıkacak olan vatandaşlar mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırmalılar. Özellikle araçların lastiklerine, ön takımlarına, balatalarına, frenlerine, arabaların ağır ve hafif bakımlarına baktırmaları gerekiyor. Araçların motor bakımlarının tam olması gerekiyor. Eğer yola çıkmadan bu bakımları yaptırırlarsa araçları yolda problem çıkarmaz. Bunlara dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Bu bakımların periyodik olarak yapılması gerektiğinin de altını çizen Savaş, “Aslında bu bakımlar sadece uzun yola çıkarken değil her zaman periyodik olarak yapılmalı. Bu bakım süreleri araçtan araca değişir. Aracın durumuna göre 15 bin kilometrelik, 10 bin kilometrelik, 5 bin kilometrelik bakım yapılmalıdır” diye konuştu.

SON GÜNE SIKIŞTIRMAYIN!

Bayram öncesi sanayide yoğunluk olduğunu ifade eden Savaş, sürücülerin araç bakımlarını son güne sıkıştırmamaları gerektiğini belirtti. Savaş, “Bu bakımları bayrama sıkıştırmamaları gerekiyor. Bayram öncesinde sanayide büyük yoğunluk yaşanıyor. Bayrama birkaç gün kala değil de şimdiden araçlarının bu bakımlarını yaptırmalarını öneriyorum. Önümüzde bir 10-15 günlük zaman var. Bu işleri son güne bırakmasınlar. Çünkü son günler sanayide yığılma olduğu için yapılan bakımlar çok randımanlı olmuyor” dedi.

Editör: TE Bilişim