TÜRK İŞ İl temsilciliği, DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB İKK, Eskişehir Tabip Odası tarafından  Eskişehir Hamamyolu Yediler Parkı’nda ‘Taziye Çadırı’ kurdu. Taziye defteri açılarak başta işçiler, sendika yöneticileri ve vatandaşlar duygularını yazdı.

Burada bir konuşma yapan Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç, bugüne kadar bir çok yakınının ölümüne tanık olduğunu, iş kazalarına tanık olduğunu vurgulayarak “ İlk kez bu olayda konuşamayacak kadar aciz kaldım. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Ancak şunu iyi bilin ki Soma’daki iş kazası kader değildir, katliamdır” dedi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, iktidarın çıkardığı işçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı konusunda defalarca uyarıldı. Bu mevzuatın işçi sağlığını korumayacağını iş güvenliğinin sağlanamayacağını söyledikleri belirti. Yılmaz, Soma’da iş kazası olmadığını cinayet işlendiğini ifade ederek sorumluların cezalandırılmasını, hükümetin istifa etmesini istedi.

DİSK Birleşik Metal Sendikası şube sekreteri Ünal Akkaya’da yaptığı kısa konuşmada, Soma’da yaşamlarını yitiren işçilerin ve onları öldürenleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını  söyledi.

Konuşmalardan sonra açılan taziye defterine duygularını yazdılar.

 

Editör: TE Bilişim