Toplantıya, Vali Tuna'nın yanısıra; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ETO Başkanı Metin Güler, EESOB Başkanı Ekrem Birsen, Yönetim Kururlu Üyesi Prof. Dr. Fazıl Tekin,  Ajans Genel Sekreteri Hakan Ergün ve ilgililer katıldı. Toplantının açılış bölümüne katılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Uğurlu'ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Vali Tuna,  üniversiteyle bundan sonra daha yakın ilişkiler içinde olacaklarını belirtti.

BİRLİK ÖNEMLİ

Rektör Yücel ise, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri’ni Saraybosna Üniversitesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  Türk dünyası ülkeleri arasındaki birlik ve beraberliğin önemine değindi.  Rektör Yücel, Türk dünyası üzerine çok şeyin yazılıp çizildiğini belirterek, Türk dünyası için Bosna Hersek’in önemli bir noktada olduğunu kaydetti. Üniversitelerinde Türk dünyası ülkelerinden bir çok öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen  Rektör Yücel, konuşmasının sonunda Ajans Yönetim Kurulu üyelerini Saraybosna'da görmekten mutlu olduğunu ifade ederek toplantıdan ayrıldı.

 

Daha sonra Ajans Yönetim Kurulu Üyelerine hitap eden Vali Tuna,  Türk kültürünü ve yaşamını tüm dünyaya tanıtmak için çok güzel işlere ve büyük projelere hep birlikte imza attıklarını belirtti. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim