Türkiye’nin havacılık motorları alanındaki lider firması TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), dünyanın en önemli havacılık fuarlarından olan Paris Air Show’a bu yıl 9’uncu kez katılıyor.

19-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Paris Air Show’da TEI, ilk çift kademe turboşarjlı dizel havacılık motoru PD170’i ve Türkiye’nin ilk “Milli Turboşaft Motoru” olan “TS1400”ün modelini sergileyecek. Stantta ayrıca, TEI’nin en büyük tedarikçisi olduğu, dünyanın en çok tercih edilen yeni nesil ticari motoru olan LEAP için, TEI tarafından üretilen 5 kademe kompresör bliskleri de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Ayrıca 23 Haziran Cuma günü yapılacak törenle TEI, LEAP Together Projesi’ne sağladığı katkılardan dolayı, CFM International çatısı altında LEAP motorunun GE Aviation ile beraber iki ana üreticinden biri olan SAFRAN Aircraft Engines firması tarafından verilen “En İyi İş Ortağı” ödülünü alacak. Küresel olarak rekabetçi özgün güç sistemleri sahibi olma vizyonu doğrultusunda tasarımdan imalata, motor montaj ve testden motor bakım ve onarım faaliyet alanlarına kadar geniş bir yelpazede global havacılık sektörüne ürün ve hizmet sağlayan TEI, dünyanın dev havacılık firmalarının katıldığı Paris Air Show’a katılarak hem marka değerini pekiştirecek hem de ülkemizin savunma ve havacılık sanayiinde geldiği seviyeyi sektör oyuncularına gösterecek.

Editör: TE Bilişim