Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Alp Arslan, Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen olarak TBMM’ye ek göstergelerin artırılması ve hiç ek gösterge almayanların da ek gösterge alabilmesi, özel hizmet tazminatların artırılması, kıdem aylığının artırılması için kanun teklifleri verdiklerini söyledi.

Arslan, bu tekliflerin yasalaşması halinde 30 yıl hizmeti olan memurun emekli maaşının 668 TL artarak

Hiç ek gösterge alamayan Yardımcı Hizmetli Sınıfı çalışanının emekli maaşı 936 TL artıp 3.379 TL, emekli ikramiyesi ise 28.236 TL artarak 101.318 TL olacağını belirten Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Alp Arslan şunları söyledi:

 “Ayrıca, tüm sözleşmelilerin kadroya alınması, YHS çalışanlarının GİH sınıfına geçirilmesi, sözlü mülakatların kaldırılması, kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılmaması için mücadele etmeye devam ediyoruz.

 Kısacası memurlarımızın sorunlarını biliyor ve çözüm yolları üretiyoruz. Sözde yetkili sendikalar ise memuru sürekli yoksulluk sınırı altında zamlara mahkum ediyor. Bu gidişe artık dur diyeceğiz. 2019 yılı yetki döneminde Toplu Sözleşme masasına oturarak, memurlarımızın hak ettiği insan onuruna yakışır ücretleri alacağız”.

Editör: TE Bilişim