Odunpazarı Belediyesi ile Odunpzarı Kentkonseyi işbirliğinde çevre temizliği konusunda  farkındalık oluşturmak adına güzel bir etkinliğe imza atıldı Etkinlik kapsamında 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü dolayısıyla Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde çöp toplandı. Etkinliğe TEMA Vakfı  ve AKUT temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt  farkındalık oluşturmak adına böylesi bir etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, “Odunpazarı Belediyesi olarak temiz bir Odunpazarı  ve temiz bir çevre için ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Bugün burada Eskişehirli çevreci dernekler var. Duyarlı yurttaşlarımız burada. Bugün Odunpazarı Tarihi Bölgesini tek tek temizlemek suretiyle bir dikkat çekmek istiyoruz. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Esas olan çevreyi temizlemek değil, kirletmemek. Bunu hemşehrilerimizin duyarlılığına bırakıyoruz. Daha dikkatli olmamız gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.  

ÇÖPLERİ ZAMANINDA ÇIKARIN

Zamanında çıkarılmayan çöpler yüzünden ekstra emek harcadıklarını söyleyen Kurt, Zamanında çöpler çıkarılmadığı için çevre kirliliği daha da artıyor. Bizim zamanında çıkmayan çöpleri toplamak için ekstra bir emek ve para harcadığımızı bütün Eskişehirlilerin bilmesini istiyorum. Çöpleri zamanında çıkarırsak biz zamanında toplarız. Eskişehirliler kirletebilir bunda sorun yok. Ama yeter ki zamanında çöpü çıkarsın. Kamuya ait alanları, açık alanları kirletmesinler” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt etkinliğe katılanlarla beraber Tarihi Odunpazarı Bölgesinde çöp topladı.  

Editör: TE Bilişim