Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında iki oturum yapıldı.  Meclis oturumunda Tepebaşı Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesine aktarma yapıldı.

Tek gündem maddesinin olduğu toplantıda Tepebaşı Belediyesi'nin 2019 yılı bütçesine 18 milyon 478 bin lira havale edilmesi oy çokluğu ile karar verildi. Ak Partililer bütçe aktarımını olumlu bulmadıklarını söyleyerek, ilgili maddeye ret oyu verdi.

Toplantıda karşı oy kullanma gerekçesini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Orhan Durmuş, "Biz bu aktarıma olumlu bakamıyoruz. Tepebaşı Belediyesi'ne aktarılacak olan ödeneğin 7 milyon gibi önemli bir kısmı yatırımcı müdürlük olan Fen İşleri'nden alınıp 5 milyon lira Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, 300 bin lirası Özel Kalem'e, 210 bin lirası Basın Yayın'a, 1 milyon 370 bin lirası Sosyal Yardım Müdürlüğü'ne, 640 bin lirası Spor Müdürlüğü gibi doğrudan yatırımcı olmayan müdürlüklere kaydırılmaktadır. Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı Yeni Bağlar, Eski Bağlar, Sütlüce, Çamlıca, Esentepe gibi mahallelerin asfalt çalışmaları bu şekilde yapılamaz. Vatandaşın hizmet beklentileri karşılanmayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından madde oylandı..         

Editör: TE Bilişim