Tepebaşı Belediyesinin  meclis toplantısı  gerçekleşti. 2015-2019 çalışma dönemini kapsayan stratejik plan gündeme geldi.

AKP’li meclis üyeleri beklentileri karşılamayacak hedefler olduğu için reddetti. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başkanlığında gerçekleşilen toplantıda  8 maddenin bulunduğu gündemde Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği doğrultusunda gelir tarifesi görüşüldü. AKP’li Orhan Durmuş, eğlence vergisi kapsamından düşük tutulduğundan dolayı ret oyu verdiklerini söyledi.

Başkan Ataç bu gelir tarifesinin bakanlıktan geldiğini söyleyerek, “Siz hükümetinizle çelişiyorsunuz, siz hükümeti temsil ediyorsunuz ve kendi hükümetinizin kararını ret etmiş oluyorsunuz” diye yanıt verdi. Durmuş ise üst sınırdan belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Madde AKP’lilerin ret oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edildi. 

Daha sonra belediyenin 2015-2019 çalışma dönemini kapsayan stratejik planı tartışıldı. AKP’li Orhan Durmuş planda rakamların yetersiz, vatandaşların beklentisini karşılayamayacağını ve gösterilen hedeflerin rutin bir belediye anlayışını gösterdiği için ret oyu kullanacaklarını ifade etti. AKP’li Tuncer Köküer ise çelişkili bir stratejik planın olduğunu ifade ederek, “Mahalle sayımız artmıştır ve 1 yıllık hedef 5 yıla konulmuştur. Gerçeklikle uyuşmayan bir stratejik plandır” dedi.

Madde AKP’lilerin ret oyu vermesinin ardından oy çokluğu ile kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim