Tepebaşı'na otBelediye Başkanı  Ahmet Ataç başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde 23 konu gündeme gelirken 15 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste 2017 yılı yatırım programında yer alan 'Aşınma asfaltı ile yol yapımı işi ve yama asfaltı temini' için İller Bankasından 3 milyon lira kredi alınmasına Başkan Ataç'a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.  

Ayrıca 2017 borçlanma limiti dâhilinde Avrupa Birliği Remourban projesinde ön harcamalarında kullanılmak üzere kredi çekilme yetkisi de Başkan Ataç’a oy birliğiyle verildi.

Öte yandan Hoşnudiye Mahallesi’nde bulunan park alanına da yer altı otoparkı yapılması konusu da görüşüldü. 

Konuyla ilgili endişelerini dile getiren AK Partili Mustafa Önder, otopark yapma yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyleyerek, “ İnşallah ileriki günlerde herhangi bir sıkıntı çıkmaz” diye konuştu.

Yapılmasının doğru olduğunu belirten AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Önder, “En azından alandaki çirkin görüntü ortadan kalkmış olur. Ancak Büyükşehir Belediyesi daha sonra çıkıp yetki bende, ben yapacağım derse ne yapacağız?” diye sordu. 

Hoşnudiye Mahallesine yer altı oroparkının yapılarak, üzerininpeyzaj ve çevre düzenlenmesinin yapılmak üzere 10 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile ihale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Bahçelievler Mahallesi- Balkan Caddesi- Talatpaşaoğlu- Mertcan ve İmge Sokakları arasında kalan parka da Şehit Jandarma Er Cengiz Sözöz ismi verildi. 

Gündemde yeralan ve görüşülmeyen maddeler Cuma günü yapılacak olan oturumda görüşülerek karar verilecek.

Editör: TE Bilişim