Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarının ilki dün yapıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başkanlığında toplanan mecliste Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmekte olan 2 CHP’li Meclis Üyesi komisyon üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladı. Ayrıca Antalya’nın Muratpaşa İlçesi, Afyonkarahisar’ın Evciler ve Sultandağlı ilçeleriyle kardeş kent ilişkisinin kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantıları dün başladı. 34 maddenin yer aldığı toplantı başlamadan önce Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a desteklerinden dolayı plaket verdi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Resmi gazetede yayımlanan Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinde yapılan değişiklik nedeniyle Erkan Uçkan Yönetmelik ve Eğitim komisyonları üyeliğinden istifa ederken, Erdoğan Aydoğmuş ise İmar Komisyonu üyeliğinden istifa etti.   Yönetmelik komisyonuna Nazan Erşahin,  Eğitim Komisyonuna Rabia Ay,  İmar Komisyonuna da İhsan Arslan oy birliğiyle getirildi. 

“ ÇİMSA’YLA SULH YOLU!”

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.  Çimsa Fabrika’sının bulunduğu yol için Tepebaşı Belediyesiyle mahkemelik olan fabrika için yeni bir gelişme yaşandı.  Konuyla ilgili detaylı bilgi veren Başkan Ataç, Çimsa’nın içinde bir kadastro yol olduğunu söyledi.    Bu yolun belediyeye ait olduğunu belirten Ataç, “   Bu yolu Çimsa’nın satın alması gerekiyordu.  Biz zamanında onlara bir rakam önerdik.  Onlar mahkemeye gittiler. Mahkemedeki bilirkişiler çok düşük bir rakam verdi. 80 lira gibi. Bizde kabul etmedik bunu. Sonunda onlarında aklı yattı. Metre karesini 150 liradan önerdik. Onlar da kabul etti. 150 liradan satışını yapacağız” dedi.  Ataç Çimsa’yla sulh yoluna gidileceğini belirtti. Karar oy birliğiyle kabul edildi.

 “ ENERJİ TARTIŞMASI!”

Ayrıca toplantıda Tepebaşı Belediye Meclisi’nin  Sürdürülebilir Enerji Planı’nın   görüşmeleri sırasında kısa süreli tartışmalar çıktı.  Bu plana göre karbon monoksit gazları belirlenerek enerji tasarrufu yoluna gidilecek.   Ataç Rusya’yı örnek göstererek bu ülkenin herkesi doğalgazla çaresiz hale getirdiğini söyledi.  Ataç, “ Bunun aslında devlet politikası olması gerekiyor” dedi.

 AKP’li Tuncer Köküer ise bu konuda hükümetin önemli atılımlar attığını ve rüzgâr santralleri gibi projeleri hayata geçirdiğini belirtti.  Köküer, “ Eskiden hiç yoktu.  Siz sürekli hükümet bunu yapmadı diyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Jale Nur Süllü ise devlet tarafından gerekli yasal düzenlemelerin yapılmadığını iddia etti.

 

“ VATANDAŞ TABELA DİYE BAĞIRDI!”

 Tartışmaların ardından toplantının ikinci oturumu Cuma günü saat 17.00’ye ertelendi. Bu sırada meclis toplantısını yukarından izleyen bir vatandaş Ataç’a seslendi.  Vatandaş İki Eylül Kampüsü’nden havaalanına giden yolda uyarı tabelası olmadığını ve Eskişehir halkının şaşırabildiğini söyledi.  Vatandaş, ikaz tabelasının konulmasını istedi. Başkan Ahmet Ataç bunu dikkate alacağını belirterek, en kısa zamanda tabelayı koyacaklarını kaydetti. 

Editör: TE Bilişim