Kırklareli’nin Ahmet Bey Belediyesi eski ve kullanılmayan bir binayı kendi imkânlarıyla onararak belde evi haline getirdi. Belde Evi’nin açılış törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Moldova/Gagavuzya-Kıpçak Belediyesi’nden 20 kişilik bir ekip, Çorlu Belediyesi yetkilileri ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile Tepebaşı Belediyesi’nden gelen belde evi sorumluları katıldı. Törende Ahmet Bey Atatürk İlkokulu Folklor Ekibi, Tepebaşı Belde Evleri Folklor Ekibi ve Kıpçak halk dansları toplulukları birer gösteri sundu.
Burada konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum, Eskişehir’den kucak dolusu sevgiler getirdim” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Trakya denildiğinde, aydınlık çağdaş insanların yaşadığı yeri anımsarım. Burada o kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ki, Türkiye’ye çağdaşlık konusunda örnek oluyorsunuz. Bugün bir belde evi açılışı için buradayız. Biz 2001 yılında ilk belde evimizi kurduk ve bugün 25 belde evimiz var. Her yıl 15 bin kadınımıza hizmet ediyoruz. Kadınlarımız belde evlerinde 30’a yakın kursta eğitim alıyorlar, kültür turlarıyla Çanakkale’ye, Anıtkabir’e, Konya’ya ve bu sene de meclise gidiyorlar. Kültür Turlarımız 150 bin kişiye ulaştı. Herkesin Çanakkale’ye uğraması lazım, tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Türk ulusu Çanakkale’yi de iyi bilecek, İstiklal Savaşı’nı da iyi bilecek. Bu ülkede benim adım Ahmet ise, bacılarımızın adı Ayşe ise, bu minarelerde ezan okunuyorsa Atatürk ve arkadaşları sayesindedir. Sevgili başkan bizi ziyarete geldiğinde uzun uzun sohbet ettik. Kendisi bizi takip ediyormuş, belde evlerinden örnek almak, burada belde evi yapmak istiyormuş. Ortaya çıkan eser gerçekten çok güzel olmuş. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum.”
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI
Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş ise, “Açılışımızı onurlandıran tüm misafirlerimize, destek veren dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Belde evimize Şehidimizin şanlı ismini verdik. Şehit Er Şevket Topal Belde Evi’nin açılış kurdelesini, en çok emeği geçen, alın teri döken Belediye personelimiz, Tepebaşı ve Çorlu Belediye Başkanlarımız ve Saygıdeğer Şehit Ailelerimiz ile birlikte keserek hizmete açacağız. Belde evleri Tepebaşı Belediyesi’nin verimli, insan odaklı ve sadece bizlere değil, Türkiye’ye örnek olması gereken bir projesi. Belediyemize ait 15 yıldır hizmet vermeyen eski binamızı dayanışma içinde sponsorlarımız vasıtasıyla belde evi haline getirdik. Emeği geçen herkese, destekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şehit Er Şevket Topal Belde Evi’de 40 kişilik toplantı-konferans salonu, Elektronik kütüphane destekli, Kütüphane/okuma odası, Kurs/Atölye salonları yer alıyor.

Editör: TE Bilişim