Eskişehir Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Hasan Güler, Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral ile ilgili açıklama yaptı. Güler ve beraberindeki muhtarlar, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Ali İrfan İbiş’in, termik santrali destekleyen açıklamalarına katılmadıklarını söyledi.

Güler, “Bizler yerel yönetimler olarak yapılan ve yapılacak olan her türlü faydalı ve yararlı hizmetlerin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şehrimize yapılması planlanan termik santrallerin de ekonomik açısından faydalarının haricinde insanlar, canlılar ve doğa üzerindeki olumsuz etkilerini hepimiz yapılmış olan termik santral örnekleriyle görmekteyiz. Önce insanı, canlıyı, doğayı koruma politikalarımız çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklarını desteklediğimizi ve bu konuda çalışmaların yapılması konusunu benimsediğimizin bilinmesini isterim.”

İbiş, “Geçen günlerde Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ali İrfan İbiş’in açıklamalarının kişisel bir düşünce ve fikri olduğunu belirterek, bu konunun şehrimiz ve kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz” dedi.

Editör: TE Bilişim