Esgazete’nin 12 Ocak Cuma günü duyurduğu termik santrale tepki yürüyüşü ve mitinginin programı netleşti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Çevre ve Yaşam Platformu Sözcüsü Selim Kurnaz, 27 Ocak tarihinde Odunpazarı Meydanında termik santrale karşı miting gerçekleştireceklerini söyledi. Kurnaz, miting öncesinde Atatürk Bulvarında başlayarak ve Odunpazarı Meydanında sona ermesi planlanan yürüyüş ile ilgili izin sürecinin devam ettiğini belirtti.

Kurnaz, “Valiliğe bu konuda geniş katılımlı şekilde dilekçelerimizi verdik. Bu talebimize yanıt bekliyoruz. Olumlu bir yanıt vermelerini umuyoruz. Bu kent hepimizin. Tüm Eskişehir’i sorumluluklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Tüm Eskişehir sevdalısı, Eskişehir’i seven, Eskişehir kıymetlidir diyen kadın erkek, çocuk herkesi bekliyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA ÖLÜM DEĞİL, GÜZEL BİR GELECEK BIRAKALIM”

Kurnaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Eskişehir’de kömürlü termik santral kurulması ve kalitesiz kömürün çıkarılması, şehrimizi çözümsüz sorunların bataklığına iteceğini biliyoruz. Ekonomik değer olarak gösterilmeye çalışılan kalitesiz kömürün, gerçek maliyetlere bakıldığında ekonomik anlamda büyük zararlar getireceği madalyonun bir başka yüzüdür. İnsan sağlığı ve hayatı her şeyden önemlidir. Avrupa’nın en büyük rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynağına sahip olan ülkemiz, kömürü değil ömrü hak ediyor. Yaşanabilir şehirler arasında sürekli üst sıralarda yer alan Eskişehir’imizi ile dört bir yanı güzelliklerle kaplı ülkemizin hiçbir şehri, tüm dünyanın vazgeçtiği akılsız ve bilim dışı projeleri hak etmiyor. Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu olarak şehrimizin, topraklarımızın, doğamızın emanetçisi olan bizler, çocuklarımıza ölüm değil, güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim