Not: Haberi kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır

Eskişehir Valiliği geçtiğimiz günlerde Eskişehir'e kurulacak termik santralin alt yapısını oluşturacak konuyla ilgili önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toprak Koruma Kurulu kurulacak termik santral alanının tarım vasfından çıkartılıp çıkartılmaması konusunu masaya yatırdı. Toplantıda yapılan oylama sonrasında 6'ya 4 termik santralin kurulacağı alanın tarım arazisi vasfından çıkartılması yönünde çoğunluk sağlandı. Kararın kabul edilebilmesi için 3'te 2 çoğunluk gerekiyordu. Kamuoyunda 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için kararın ret olduğu yönünde görüş hakim olmuştu.

Bu toplantıyla ilgili bugün flaş bir gelişme yaşandı.  Toprak Koruma Kurulu'nun karar defterine "Çoğunluk oyuyla karar alınmıştır" notu düşüldüğü öğrenildi.  

Hayır oyu veren 4 kurumun ise bu karara 6'ya dört alınan sonuçta 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı ve   ret edildiği yönünde  karar defterine not düşülmesi gerektiği şeklinde şerh düştüğü  gelen bilgiler arasında.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıya Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlık etti. Toplantıya Tarım İl Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, ESOGÜ Ziraat Fakültesi, DSİ, Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası, TEMA temsilcileri katıldı.

Oylamada Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası, TEMA hayır yönünde oy verdi.

 

Editör: TE Bilişim