Cumartesi günü yapılması planlanan Termik Santral karşıtı mitingin iptal edilmesini eleştiren CHP İl Başkanı Sinan Özkar, termik santralden kurtulmanın yolunun genel seçimler olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Sinan Özkar CHP ilçe başkanları kadın kolları başkanları ile birlikte parti binasında basın açıklaması düzenledi. Özkar, yapılması düşünülen termik santrale karşı Cumartesi günü yapılacak mitingin çağrısını yapmak için açıklama yapacaklarını Valilik tarafından kendilerine tebliğ edilen yazı ile mitingin Afrin operasyonu bahane edilerek, güvenlik nedeni ile mitingin yasaklandığını öğrendiklerini aktardı. Özkar, şöyle konuştu: “Valiliğin bu gerekçeyi göstermesi kendi kusurudur, bir resmi otorite herhangi etkinlikte, bir eylemde şehirde yaşayanların güvenliğini sağlayamıyorsa bu büyük bir eksikliktir ve güvenlik zaafiyetidir. Bunu oluşturan da ne o sivil toplum kuruluşlarıdır, ne de CHP’dir bugün iktidarda olan AKP hükümeti vatandaşının güvenliğini sağlayamamaktadır. Gerekçenin görünen kısmı böyleyse bu şehrimiz için ciddi bir sıkıntıdır ancak bu güvenlik gerekçesi bahane ise; o zaman bu da; insanların en demokratik haklarını kullanmalarının önünde yasakçı bir zihniyetin tamamen hakim olduğunu göstermektedir. Biz ikincisinin büyük ölçüde doğru olduğunu düşünüyoruz.”

CHP SAHADA OHAL İLAN ETTİ

“Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden sonra, CHP her türlü darbeye karşı olduğunu gösterdi ve hükümete bu anlamda her türlü desteği verdi ancak OHAL’in ilanından sonra Türkiye’de yaşanan en antidemokratik dönem ortaya konmuştur” diye konuşan CHP İl Başkanı Özkar, Yine bu 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL hükümetin ve Cumhurbaşkanının çok hoşuna gitti ülkemizi neredeyse tüm konularda KHK’lar ile yönetilmektedir” dedi. Türkiye’nin artık bu yasakçı zihniyetten kurtulması gerektiğini belirten Özkar, “Bunun da en kısa yolu erken seçim ya da 2019’da yapılacak seçimle bu hükümetin iktidardan uzaklaştırılmasıdır. Biz bunun için hükümetin karşısında sahada OHAL ilan ettik, milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımızla partideki tüm kademelerimizle canımızı dişimize takarak halkın bu hükümetten kurtulması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü termik santralden de kurtulmanın yolunun seçimle olacağı artık ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

ALPU OVASI KULLANILAMAYACAK

Hükümetin insanların bu konudaki karşı çıkışlarını dikkate almadan bu işi yapacağının anlaşıldığını ifade eden Başkan Özkar, şöyle konuştu: “Ben AK partili vekillerden şunu beklerdim Bursa’da olduğu gibi halkın sağlığına zarar verecek bir şey yapılıyorsa bunu reddetmek için karar almalıydılar, bu santral yapılırsa da yüz yıllar boyunca bunun altına imza atanlar unutulmayacak. Çünkü santralin ömrü ne olursa 30 yılın sonunda halkın sağlığı ortadan kalkacak, Alpu Ovası kullanılamayacak hale gelecek, asit yağmurları yapacak bunu. Yeraltı suları çekileceği için ovanın sulanması olanaksız olacak ve bu suların çekilmesi sonucunda yeraltındaki hareketlerin ne olabileceği konusunda kimse herhangi bir araştırma yapılmış değil. Bütün yeraltı maden işletmelerinde olduğu gibi önümüzdeki 15, 20, 30 yıl sonra Alpu ovasının tamamen çökerek bir obruk haline dönmesi söz konusudur. Zonguldak’ta evlerin altı çatlıyor kömür ocaklarında çatlamalar obruklar meydana geliyor yani bizim ihtiyacımız olan toprak ortadan kaldırılıyor.”

ELEKTRİĞİ PAHALIYA ALACAĞIZ

Termik santral ile birilerine rant sağlandığını öne süren CHP İl Başkanı Sinan Özkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm işlerinde uyguladıkları termik santrali de yap işlet devret modeli ile birilerine verecekler elektrik alım garantisi verecekler ve tüketmediğimiz elektriği piyasadan 2,5 kuruş fazlasına almak zorunda bırakacaklar bizi. Bütün bu işlerin çözümü 2019’da yapılacak seçimde bu ülkenin menfaatini düşünmeyen ve ülkeyi 30-40 yıllığına yabancılara bağlayan bu hükümetin görevden uzaklaştırılması ile olur. Elbette termik santralin yapılmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz ancak bundan sonra asıl hedefi hükümete gelmek olacaktır, CHP sahada Olağanüstü Hal ilan etmiştir, iktidara gelmek için de CHP elinden geleni yapacaktır.”

Editör: TE Bilişim